MUZIKAL DELAVNICE Z BILBI

Maja Pihler Stermecki
Maja Pihler Stermecki
Umetnost
MUZIKAL DELAVNICE Z BILBI
Cilji aktivnosti
-Se preizkusiti v osnovah dramske igre, plesa in petja (solo /zbor) pod vodstvom izkušenih mentorjev. Študij odlomkov iz različnih znanih muzikalov. (Koreografije, skladbe, dialogi)
-Spoznati gledališki žaner “Muzikal” (Muzikal kino), gledališko zaoderje (odrska tehnika, scena, kostumi) in osnove gledališke maske.
-Spoznati brazilsko borilno veščino “Capoiero”, ki vsebuje elemete plesa, petja in akrobatike, kot učinkovit ogrevalni, kondicijski trening za telo in um
-Končna produkcija v Amfiteatru II.gimnazije Maribor, nastop za starše in prijatelje ob koncu delavnic.
Krajši opis
Muzikal je glasbeno scensko delo, ki vsebuje govorjeni dialog, pevske točke in ples. Delavnice bodo potekale pod vodstvom Maja Pihler Stermecki, mnogim znane pod umetniškim imenom Bilbi, ki je študij muzikala zaključila na Dunaju, svoje odrske izkušnje pa je več kot desetletje nabirala v Berlinu in drugih nemških mestih. Zaigrala je v mnogih znanih muzikalih kot so Hair, Evita, West side story, Cabaret. Delavnice so namenjene dijakom, ki jih zanima petje, gledališka igra in ples. Zajemale bodo študij odlomkov iz različnih muzikalov, pod vodstvom priznanih mentorjev kot so Matjaž Latin (gledališka igra), Mojca Potrč (petje / zbor), Jure Tacer (gledališko zaoderje), Vojko Stolnik (Capoeira - brazilska borilna veščina z elementi plesa in akrobatike) ter Bilbi (petje / interpretacija songa, ples, gledališka maska, muzikal kino). Delavnice se bodo zaključile s končno produkcijo udeležencev v amfiteatru II.gimnazije Maribor.
(18.2.-22.2., vsak dan od 9:00 - 17:30, II.gimnazija Maribor)
Začetek aktivnosti:
18.2.2019
Konec aktivnosti:
22.2.2019
Kraj in naslov izvajanja:
Maribor, II. gimnazija Maribor
Skupno število ur za udeleženega dijaka:
40
Število vseh v aktivnost vključenih dijakov:
30
Število dijakov z individualiziranim načrtom:
30
Odgovorni mentor
Maja Pihler Stermecki - Bilbi (ples, pevska interp
Sodelujoči mentorji
Matjaž Latin (dramska igra)
Mojca Potrč (petje/zbor)
Vojko Stolnik (Capoeira / https://www.capoeiraslovenija.si )
Jure Tacer (gledališko zaoderje in tehnika)